23 Eylül 2006

Rhythms of Istanbul // 22-23-24 Sep'06 by JCI Istanbul


Rhythms of Istanbul, Türkiye'de Genç Müteşebbisler Derneği adıyla faaliyetlerini sürdüren JCI'ın (Junior Chamber International - Worldwide Federation of Young Leaders and Entrepreneurs) her sene gerçekleştirdiği bir proje. Bu projede yerli yabancı onlarca JC, İstanbul'da buluşuyor.
Biz de bu seneki organizasyona hem organizasyon anlamında hem de sponsorluk anlamında dört markamızla katkıda bulunduk.

Music & Media Sponsors


M3 Works, Gençpark, Itri Music ve Ritmpark olarak organizasyondaki yerimizi aldık. Rhythms of Istanbul adında Itri İmanlı ve ritmpark müzisyenlerinin kaydettiği bir "original sound track" albümü yaptık. Albüm kapak tasarımı ise bendeniz gerçekleştirdim.

Dün önce İş Bankası'nın İş Kuleleri'nde TOYP (Türkiye'nin En Başarılı On Genci Yarışması) kokteyli sırasında stand açtık ve Rhythms of Istanbul cdsini tanıttık, cd kokteyl boyunca çalındı. Ardından tüm JC'lerle birlikte Reina'daki özel partiye gittik.

Bugün ise The Marmara Hotel'de Itri İmanlı Etno Müzik Orkestrası ve Ritmpark konserlerini gerçekleştireceğiz. Ardından benim organize ettiğim Blanco'daki partiye geçeceğiz.

15 Eylül 2006

ritmpark | interaktif ritm projesi

ritmpark | interaktif ritm projesi
M3 Works ve Itri Müzik Merkezi ortak projesi olan Ritmpark oldukça keyifli ve başarılı geçmeye devam ediyor. Bu hafta bir hayli yoğunuz. Cumartesi günü Bursa'ya gidiyoruz. Gece dinlenip Pazar günü Cafe De Paris'te (Bursa'nın en lüks kafelerinden biriymiş) Tommy Hilfiger brunch'ının Ritmpark workshop'ını yapıp dönüyoruz. Cuma günü ise Adana'da yeni bir Tommy Hilfiger mağazası açılışındayız. Cumartesi, İstanbul'da The Marmara otelinde JCI'ın Rhythms Of Istanbul etkinliğinin gala gecesindeyiz. Ayrıca gala gecesinden sonra Blanco'daki partiyi de ben organize ediyorum. Ne güzel bir iştir bu :)

13 Eylül 2006

NEOVO F-417 (R12) 17" LCD MONİTÖR 4MS SİYAH

Geçenlerde dedim çift monitör olayına gireyim, notebook'a bir monitör daha ekleyeyim. Vatan'da da kampanya varmış bu Neovo 17" monitörler en uygun fiyata (CardFinans'a %8 ekstra indirim var) satılıyor. 173,88$+KDV'ye LCD monitör.

Eskiden çok pahalılardı. "CRT alırım, ne var ki" diyordum. "Arkası geniş olsun, yerim var sonuçta". Şimdi ofis ortamı olunca o kadar büyük yeriniz olmuyor. Olsa da LCD, tam düz ekran, parlak görüntü ve moda. Fiyatlar da uygun olunca tercih edilebiliyor.
LCD monitör alırken nelere dikkat etmeli bir araştırayım dedim. Boyut bir kere çok önemli. 17" alalım madem, notebook'lar bile 15" biraz daha büyük olsun. Hem 19" çok da farklı gözükmüyor. Erişim süresi önemli. Ne kadar düşük o kadar iyi. Piyasada 16 ms'den, 2 ms'ye kadar ürünler var. Neovo 4 ms ile çok iyiler arasında. 16 alan yoktur artık herhalde (Sony'nin ucuz bir modeli satılıyor 16 ms'de.). Max çözünürlük önemli. Ama zaten genelde 1280x1024 @ 75 Hz. Bazı çok ucuz modellerde bu 1024x768 (ör. Inca) aman dikkat. Bir de yenilenme hızı da önemli. 75 Hz iyi, daha üstü de güzel olur aman 60 falan olmasın. Parlaklık olayı var ki ya ofis işlerinde gözünüzü alır, notebook'tan geçiyorsanız; ya da ne kadar iyiyse film izlerken o kadar mest olursunuz. 250 cd/m2 ve üstü yeterli. Ama bunun 300 ve üstünü de gördüm. Son faktörümüz ise kontrast. 500:1 yeterlidir sanırım. Neovo'da 550:1. Bunun 700'lükleri de var. LCD TV'lerde ise daha yukarılara doğru gidiyor.
Bir de çıkışa dikkat etmemiz lazım. Analog çıkışlar bildiğimiz VGA çıkışlar. Şimdi bir DVI çıkış modası var, dijital oluyor. Daha kaliteli görüntü; ama ilk bakışta pek hissedilmiyor. Neovo'da yok. HD Ready (Yüksek Çözünürlükte Yayınlara Hazır) özelliği de, ileriyi düşünüyorsanız önemli. Şu an bir fonksiyonu yok. Sadece Microsoft'un sitesinden biraz demo indirip self-mest olabilirsiniz :)
Neovo'da yok bu da.
İzleme açımız da önemli. Eğer bu düşükse (ör. Inca'larda 80-60 derece) monitörün tam karşısından biraz saparsak göremeyiz. 180'e yakın dereceler önemli. 150-160 yeterli.
Velhasıl kelam, monitörü aldım. İlk defa LCD kullanıyordum mest oldum. 60Hz standart ayarı, 1280x1024 çözünürlükte 75 Hz'ye çıkardım (ki bu LCD olayının kötü yanı mıdır nedir, tavsiye edilen çözünürlükten düşük çözünürlüklerde hoş görüntü elde edilmiyor. Notebook'lardan bilirsiniz). Beyaz fonda baktım ölü pixel de yok (bu arada ölü piksel garantisi oluyor bazı markaların. Neovo'da 30 gün). Kullanmaya devam ettim. Çok da memnundum. Ta ki siyah bir ekranda o zalim kırmızı ölü pikseli farkedene dek.
Ben bir ürün alırsam, o ürün kusursuz olmalı. Para kolay kazanılmıyor; ödediğimi haketmeli. Arkadaşımla da konuştum, "ucuz markalarda çıkar bu sorun" dedi. "Dünya'da iki LCD üreticisi var: Samsung ve Philips. Onlardan al" dedi. Zaten ben niyeti bozmuştum bir kere. Hemen iade faturası kesip götürdüm ürünü. Haklı bir nedenim de vardı zaten. Ama merak etmeyin 8 gün içinde herhangi bir neden olmaksızın herhangi bir satın aldığınız ürünü iade edebilirsiniz.

Neovo'yu sevmiştim. Tasarımı da güzeldi, performansı da. Ama arkadaşımın dediği gibi "bütün LCD'ler böyle zaten".

Şimdi son dönemlerin modası Widescreen bir LCD sipariş ettim 19" Samsung. Bakalım onun performansı nasıl olacak. DVI'si de var HD'si de ready.

11 Eylül 2006

Mentos Çılgınlığı

Mentos Çılgınlığı
Hepimizin Youtube'larda izlediği, mail listelerde linklerini gördüğü Mentos ile kolanın karışınca aşırı fışkırması videoları olayının ününün fısıltı gazetesiyle yayılmasını/kulaktan kulağa/dilden dile/ağızdan ağıza [:)] dolaşmasını fırsat bilen Türkiye yetkilileri (yurtdışında yapıldı mı bilmiyorum, sanmıyorum da) bunu kullanarak Mentos Çılgınlığı adında bir yarışma açmış. Bu yarışmada Mentos ile kolayı karıştırıp video gönderiliyor ve arasından ilk on seçilip BenQ telefon hediye ediliyor.

İnsanlar "Bu olay midemde olursa halim nice olur" diye durumdan korkup Mentos almazken, Mentos'un bunu kullanmaya çalışması, bu korkunun daha geniş kitlelerce bilinmesine yol açıp olumsuz sonuçlar doğurmaz mı? Bence toparlamaya çalışacakken üstüne gitmez gereksiz bir davranış olmuş.

1 Eylül 2006

Rock'n Coke


Rock'n'coke'tayım üç gün boyunca! Ritmpark olarak Procter&Gamble Türkiye'nin P&G Fun & Rhythm standının ve festivalin ritmini tutacağız :)

Geçen hafta Barışarock'taydık ve müthiş eğlendik. Biletlerini Beleşix'ten alan, özgür, enerjik, barışçıl arkadaşlarla çok güzel bir Ritmpark Workshop gerçekleştirdik. Resim eklerim belki sonra.

Rock'n Coke ise müthiş olacak. Geçen seneki kadar sağlam gruplar olmasa da, eminim yine Türkiye'nin en iyi organizasyonu olacak ve bunun bir parçası olmak da gurur verici. Gelenlerle Ritmpark standında görüşelim :)

SONY ERICSSON Z530i

SONY ERICSSON Z530i


Bu arada kardeşimi kandırıp BenQ telefonu iade ettirmeyi başardım. Yerine çok daha fazla özellikli, ama kalınlığını (açılır kapanır kapak nedeniyle kalın) pek tutmadığım Sony Ericsson Z530i aldık. Alt tarafı 20 YTL pahalıydı. Ayrıca tüm yorumlarında olumluydu, sesi Walkman telefonlar kadar kaliteliydi... Ama işte S.E. burada kazıklama yöntemini konuşturuyordu...
Ne hafıza kartı, ne de kulaklık yoktu içinden! Aksilik, kullandığı Memory Stick Micro (Duo'nun yarısı boyutunda 1x1 cm'lik hafıza kartı) Türkiye'de satılmıyordu. Hong Kong'tan sipariş verdik (90 USD civarı). Kulaklık ise 60 YTL. Buyrun bakalım evdeki hesabı :)
Sanırım bu da bu fiyata alınacak en iyi telefon :)