17 Mart 2009

U23D: Harika bir miras konseri


İstanbul'da sanırım Kanyon ve Maçka G-Mall'da var. İkisinin de üç boyut ses ve görüntü kalitesi aşağı yukarı aynı. Son hadisede, U2 bize harika parçaları ve performanslarını üç boyutlu olarak miras bırakıyor. Gerçek konser tadını zaman zaman yakalıyorsunuz üç boyut sayesinde; "Çek kardeşim elini", "coş coş da ben göremiyorum sevgilini omzuna alınca" anları canlanıyor.


Bir teşekkür de, bize bu harika ses ve görüntü kalitesinde müzik dinleme/izleme lezzeti sağlayanlara gelsin.
U2 seviyorsanız zaten gittiniz. Rock müzikten hoşlanıyor ve farklı bir deneyim arıyorsanız, gitmezseniz ayıp edersiniz.
gnctrkcll üyelerine, her gün iki bilet, tek fiyatına.

10 Mart 2009

Yedi Yaşam (Sevenpounds)

Bu hafta vizyona girecek olan Sevenpounds, Will Smith'in oyunculuğunu epey olgunlaştırdığı filmlerden. Wild Wild West gibi klip tadındaki hadiselerinden ardından, Londra'da şans eseri galasına rastlayarak kendisini ve Charlize Theron'u görme şansını bulduğum, sağlam aksiyon Hancock'tan sonra, Jim Carrey'nin yaptığı gibi yeni filmlerinde oyunculuğunu kanıtlıyor.

Güzel bir konu. Gerilimi de, aşk öyküsünü de içeriyor. Yalnız konunun, 123 dakikaya yayılması biraz fazla geldi. Diğer arkadaşlardan da aynı izlenimi aldım. Bir de hadisenin başta karmaşık görünüp sonda çözümlenmesi, böylece sabırla filme bağlı kalmanız durumu da son zamanların modası sanırım :) Gidilesi filmlerden.



Özet: Umudunu Kaybetme filminin yönetmeni Gabriele Muccino ile Will Smith’i tekrardan biraraya getiren Yedi Yaşam geçmişinde peşini bırakmayan bir sırrın kefaretini ödemek için tamamen yabancı yedi kişinin hayatlarını kökten değiştirmeye çalışan bir adamın öyküsünü anlatıyor.

İzleyiciyi avucuna alan bir gizem ve şaşırtıcı bir aşk öyküsü sunan "Seven Pounds/Yedi Yaşam" hayat ve ölüm, pişmanlık ve bağışlama, yabancılar ve dostluk, aşk ve kefaret üzerine kışkırtıcı sorular soruyor ve insanların kaderlerini şaşırtıcı biçimde birbirine bağlayan şeyleri takip ediyor. Her şey yedi isimden oluşan bir listeyle başlıyor: Ben Thomas, Holly Apelgren, Connie Tepos, George Ristuccia, Nicholas Adams, Ezra Turner ve Emily Posa. Tek ortak noktaları, her birinin bir dönüm noktasına ulaşmış ve umutsuz derecede –maddi, manevi ya da tıbbi—yardıma muhtaç olmalarıdır. Hiçbiri, Ben’in kefaret planını uygulamak için her birini teker teker seçtiğinden haberdar değildir. Ama hayat dolu bir kalp hastası olan Emily Rosa, Ben’in olanaksız sandığı bir şey yaparak planın gidişatını değiştirir.

Avea'nın Her Yöne Rezaleti

10 Mart Salı itibarıyle, Her Yöne 55 TL kampanyasından (aslında vergisiyle 66 TL, ayrıca yeni hattın yıllık vergisi olan 55 TL'nin 12ye bölünen taksidi de her ay tahsil edilecek) bir haftadır faydalanmaktayım.
İzlenimlerim:
-Çekmiyor! Bir türlü çekmiyor! Kesilmeler oluyor, yürürken baz istasyonu değiştirirken sorunlar yaşanıyor.
-Ses kalitesi kötü. Karşı taraf anlamakta zorluk çekiyor.
-Turkcell'i ararken sorunlar oluyor. Bazen hiç aramıyor. Bir arkadaşım bir aydır arayamıyormuş.
-Bugün şikayet için aradığım müşteri hizmetlerinde 32 dk bekledikten sonra hat kesildi! Kayıp çalıntıyı çabuk açarlar diye düşündüğümde ise 12 dk bekledikten sonra "genel bir yoğunluk yaşıyoruz" şeklinde tatmin etmeyen bir cevap aldım.

Yani bu tarifeye geçmeyen Turkcell'lilere tavsiyem 15 TL fazla verin, adam gibi, altyapısı hazır bir şekilde doya doya konuşun. İyi ki numaramı taşımak yerine yeni hat almışım. Taşıyan arkadaşlar bin pişman.

Umarım kısa zamanda düzelir.

8 Mart 2009

Zoraki Tatil: Bir Garip Romantik Komedi

O kadar iyi filmin arasında izleyecek başka film kalmadıysa, Amerikanvari ilişkileri sorgulamak, ilişkiler&aile arası bağları inceleyerek biraz da gülmek için Four Christmasses'ı izleyebilirsiniz. Film aslında orijinal adı üstüne Christmass hadisesiyle ilgili. Ama ülkemizde geç vizyona girdiği için Zoraki Tatil olmuş. Reese Witherspoon, şahane oynamış. Pek şeker ayrıca. Boy farkı da hakikaten afişteki gibi :)


Özet: Şortlarını ve güneş gözlüklerini valizlerine yerleştirip havaalanının yolunu tutan Brad ve Kate, tüm uçuşların iptâl olmasına neden olan amasız sis yüzünden San Fransisco havaalanında kapana kısılırlar. San Fransisco dışına çıkamadıklarını tüm şehre ve her ikisinin ailelerine yerel TV'den duyururlar. Hiçbir kaçışları ve mazeretleri kalmadığından tatil ailelerin ziyaretine dönüşecektir.