29 Ağustos 2009

Son Durak 4 3D - Final Destination 4

Ben bunların ilk üçünü izlemedim, ama herhalde izlemem de. "Para bol bulduk sürecek yer bulamadık" şeklinde bir dağılım söz konusu. Hayatlarında görüp görecekleri en vahşi ölümlere şahit olup da üç dakika sonra plaja giden gençlerimiz, aldıkları en ufak darbede karpuz gibi paramparça olmaktadır. Bunu üç boyutlu yaparsanız daha bir garip gözükmektedir.
Bendeniz ki "Testere (Saw)" tarzı filmleri çok kan ve tiksinç hadiseler dolu olduğu için izleyemem, bu filmi kahkahalarla izledim. Hani kurgu saçma, davranışlar saçma ama güldürüyor be azizim.
Budur, izleyip izlememek size kalmış.

Santa Lucia - Şahane Lazanya!

Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi No:38'de Santa Lucia'da bir lazanya yemişim oy oy... Efendim, nasıl güzel. Epeydir böylesini yememiştim. Biraz ince geldi ama orijinin ince olduğunu iddia edenler var. 0212 327 60 04'ten ve Yemek Sepeti'nden de gece 23:30a kadar sipariş veriliyormuş.
Tiramisu da fena değil hani. Pizza ve diğer makarna çeşitlerini de en kısa zamanda deneyeceğim.

15 Ağustos 2009

Light Ton Balığı Testi - Dardanel, Pınar, Ülker, Superfresh

Geçen hafta paşa gönlüm, pratik protein çözümü olan ton balıklarının light versiyonlarını incelemek istedi. Migros'ta satılan dört markadan da birer tane aldım ve test ettim. *(Fotoğrafta arkadaki light kolaya dikkat :) Konsept oturmuş)

Tüm ürünlerde, kalori ve yağ oranını azaltmak için ayçiçek yağı yerine su kullanılmış. Referans ürün olarak da Dardanel Ton'un normal ürününü baz aldım. Tüm fotoğraflar süzülmüş şekilde çekildi. Light'ın resmi rengi sanırım pembe, tüm ambalajlar pembeydi.

Superfresh Deniz Derya Light

İlk testimi en umutsuz olduğum Superfresh ile yaptım. Normal versiyonu da bu şekilde parça pincik olduğundan insanda, öncelikle şeklen bir yeme isteği uyandırmıyor. Tat olarak da testin en başarısız ürünüydü.

Pınar Balık Ton Light
Pınar'ın ton balığı olduğunu bilmiyordum. Gıdada yaptığı konumlandırma hatalarına bir yenisini eklemiş derken Superfresh sonrası lezzet olarak çok daha iyiydi. Ama yavan tadıyla -daha doğrusu tatsız tuzsuz olmasıyla- normal tondan epey uzak bir lezzet performansı gösterdi.


Ülker Kalbim Ton LightÜlker de Kalbim markasıyla sağlıklı ürünler kapsamında birçok açılım (ne popüler oldu şu kelime son zamanlarda) yaptı. Lezzet olarak Pınar'dan daha iyiydi. Ama çok da ahım şahım sayılmazdı. Daha tane tane yapıda ve birazcık daha aromatik bir tadı var.


Dardanel Ton Light
En umutlu olduğum Dardanel Ton umutlarımı boşa çıkarmadı ve en "yenilebilir" lezzeti sundu. Yine de normal ton balığından lezzet olarak epey uzakta.

Ton
Fiyat (İkili 160 Gr - Migros 08.2009 - TL) Kalori (100 Gr) Protein Yağ Karbonhidrat
Dardanel Ton (Referans Ürün)
- 183 24,1 8,6 0
Dardanel Ton Light
8,95 95 21,4 0,4 0,8
Superfresh Deniz Derya
8,65 112 23,9 0,4 0
Pınar Balık
8,95 113 26,6 0,7 0
Ülker Kalbim
8,75 113 26,6 0,7 0
*(Evet, üşenmedim Excel'de grafik çizdim paşa gönlüm isteyince :)

Besin Değerleri
Normal ton balığı 183 kalori iken diğerleri 113 civarında. Bir tek Dardanel 95 ile 100 kalori barajının altında kalmış. Protein oranında 21,4 ile en az Dardanel ile Pınar ve Ülker 26,6 ile yüksek bir besin değeri sunuyor. Yağ oranı Dardanel ve Superfresh'te Pınar ve Ülker'in neredeyse yarısı iken ürünlerin tamamında karbonhidrat bulunmuyor.

Fiyat
Fiyatlar aşağı yukarı aynı olmasına rağmen Dardanel ve Pınar 8,95 TL en pahalı, Superfresh ise 8,65 TL'lik fiyatı ile en ucuz ürün oluyor.

Değerlendirme
Genel olarak ürün fiyatları ve besin değerleri birbirine yakın. Lezzetlerde Dardanel önde iken protein oranında düşük kalması düşündürücü. Yine de düşük yağ oranı ve lezzeti ile ipi Dardanel gözüküyor. İkinci seçeneğimiz ise Ülker Kalbim oluyor. Yine de Dardanel Ton'un yağını süzerek üç beş kalori fazla alıp bu keyfi mındar etmemek bence en güzel çözüm :)

Editörün seçimi Dardanel Ton Light
En iyi fiyat performans Ülker Kalbim Ton Light

11 Ağustos 2009

Kız Kardeşimin Hikayesi - My Sister's Keeper

Bugün Üniaktivite öngösterimindeydik filmin. Cuma vizyona giriyor sanırım.
Hollywood filmlerinden beklenmeyecek parlak bir fikir işleniyor. Bakalım değinmiş mi özette?

"Anna hasta değil; ama on üç yaşına dek sayısız ameliyat, nakil ve operasyon geçirdi, iğneler vuruldu. Hepsi ablası Kate'in çocukluğundan beri yakasını bırakmayan lösemiyle mücadele edebilmesi için. Kate ile tam doku uyumu olması için laboratuar ortamında genleri özel olarak seçilen özel üretim bir çocuk olan Anna, ablasına ilik verebilmesi için dünyaya getirilmişti - bu rolünü ve hayatını hiç sorgulamadı. Bugüne dek..."

Biraz çıtlatmış. Özet Anna merkezli; filmde ise Kate'i önplanda göreceksiniz. Anna'nın etkisi arkaplanda ağır ağır ama güçlü ilerliyor. Cameron Diaz'î görünce "romantik komedi" diye atlamıştım ama alakası yok. Başroldeki kız oldukça başarılı. Oscar'a da aday olmuş bu genç yaşında. Yönetmen Nick Cassavetes iyi iş çıkarmış. Bir roman uyarlaması. Romanın ne derece başarılı uyarlandığını bilmiyorum, ama yer yer etkileyiciydi. Yine de birşeyler eksikti. 10 üzerinden 6 diyelim...

Yerine göre hüzün de güzeldir.

10 Ağustos 2009

Turkcell'den Geri Dön Çağrısı

Turkcell hattımı Avea'ya taşımıştım. Geri dön çağrısı yapıyor ve diyor ki "bak sen şu an 66 + vergilere konuşuyorsun. biz sana 59 tl'ye tüm vergiler dahil Turkcell kalitesi verelim"
5000 dk Turkcelliçi, 1000 dk diğer yönlere ile gayet makul.
Ama problem şu ki "Limon" denilen hadise ile mevcut Turkcell'liler bu hizmetten 79 TL'ye faydalanabiliyor.

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/kampanyalar/yeniturkcellilereozelkampanyalar/ayliksinirsiz

Yani hattınızı önce diğer operatöre geçirip geri dönerseniz yıllık 240 TL tasarruf yaparsınız :)

Hayalet Sevgililerim - Ghosts of Girlfriends Past

Normalde bu tarz romantik komedileri not düşmezdim. Eğlenceli bir arkadaşınızla beraber gitmiyorsanız sıkıcı olabilir. Ancak çapkın erkeklerin bakış açılarını anlatması açısından hoş noktalar mevcut. Hani evde aptal magazinleri izleyerek kafa boşaltacağınıza, bununla boşaltın :) Bu arada yarın da başka bir romantik komediye gidiyorum Üniaktivite ve Cameron Diaz hatrına. Umarım vakit kaybı olmaz :)

Metrodan Kaçış - Taking Of Pelham 123

Denzel Washington ve John Travolta'dan iyi bir film beklerdim. Hollywood saçmalamalarıyla dolu, olduğu kadar bir aksiyon. Konular havada, kurgu boşlukta... Zaman kaybetmeyelim derim.