26 Şubat 2010

Veda Filmi - Zülfü Livaneli

Konu Atatürk olunca beklentiler ister istemez büyüyor; keza önyargılar da öyle. Atatürk, yaveri ve hayatı boyunca arkadaşlığını yapmış Salih Bozok üzerinden anlatılmak istemiş. Böylesine büyük bir projede elbette eksen kaymaları da olmuş bu konuda. Benzer kaymalar "Atatürk'ün özelini mi, tarihi mi anlatalım" ekseninde de olmuş. Tabi böyle sapmalar tarihte bu denli büyük yeretmiş bir lider için olası bir durum.
Film etkileyici. Özellikle Atatürk, -Mustafa nazaran- korumacı bir üslupla incelenmiş. Latife Hanım'a çokça yüklenilmiş.
Figürasyon zayıf gibi. Çok daha kalabalık, görkemli sahneler yapılabilirdi. Milyon dolarlık bir sektörde artık "imkanlarımız bu kadardı"yı bahane olarak görmek çok da hoşuma gidiyor.
Müzikler harika! Zaten müzikler Livaneli'nin daha önce çalıştığı Londra ve Berlin Senfoni Orkestralarınca icra edilmiş. Filmin etkileyiciliğinde bunun etkisinin oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum.
Çok daha iyi, güçlü bir film de yapılabilirmiş. Ama film bu haliyle de gidilebilir.

PS: Basın gösterimi çıkışında Atatürk'ün son zamanlarını oynayan şahsı gösterince birden "n'oluyoruz?" oldum :)

Yoğun Bir Hafta (Seminer, Sergi, Söyleşi)

Yoğun bir hafta beni bekliyor. Katılmak isteyenleri beklerim :)
28.02 CTS 17:00: Bir Öykücü Olarak Erdem Genç Söyleşisi - Galapera Kültür&Sanat Derneği www.galapera.com
01.03 PTS 18:00: Benim de içinde yeraldığım bir Karma Fotoğraf Sergisi Açılış Kokteyli - Lotus Sanat'ta Mart sonuna kadar görülebilir
03.03 ÇRŞ 12:30: Konferans. Marmara Üniversitesi Kariyer Günleri'nde konuşmacı olarak yeralıyorum. M3 Works ve Üniaktivite üzerine üniversitelilerle deneyim paylaşımı yapacağız.
06.03 CTS 16:00: Modern Face Of Istanbul. Benim de içinde yeraldığım bir Karma Fotoğraf Sergisi Açılış Kokteyli - Taksim Sanat Merkezi'nde Mart ortasına kadar görülebilir

Herkese açık olmayan lansman ve konserleri yazmadım. Bu arada geçtiğimiz hafta TVnet televizyonuna konuk olmuştum. Videosu aşağıda:

Ritmpark @ TVnet - Kısa ve Net Programı from Ritmpark on Vimeo.

19 Şubat 2010

Hepsiburada.com 'Hızlı Gönderi' yine gönderilemedi

Hepsiburada ile sürekli yaşanılan bir sorun. Son siparişim üç gündür kargoya verilmedi. Oysa aldığım iki ürün 'aynı gün İstanbuliçi teslim' garantili. Elbette yok böyle birşey. Yine geciktiyor, yine işlerimiz aksıyor. Hepsiburada şu sorunu defalardır çözemiyor. Siteden hep aynı kartımı kullanmama rağmen (Güvenlik Onayı'nda) ibaresiyle oyalıyor da oyalıyor.
Niye hala buradan almaya devam ediyorum peki? Sanırım diğerleri daha kötü diye çekindiğimden.

15 Şubat 2010

Üniaktivite Habertürk Gazetesi HT Kariyer Ekindeydi

Güray Bey ile HT Kariyer ekindeydik.

Pazar günleri Habertürk ile birlikte yeralan HT Kariyer ekinde gazetenin sorularını yanıtlayan Üniaktivite yönetici ortakları Güray Erişkin ve Erdem Genç, 2010 hedeflerinin en az 150bin üye olduğunu söyledi

Üniaktivite Kurucu Ortakları Güray Erişkin ve Erdem Genç, üniversitede okurken kulüp ve üniversite aktivitelerini düzgün takip edebilecekleri bir alan bulamayınca kendileri böyke bir site kurmaya karar veriyorlar. Uniaktivite.net, bugün bin 500 öğrenci kulübüyle ilgili bilgi içeren, 85 bin üyesi olan bir internet sitesi. Hedef 150 bin üye.

Hangi aktiviteleri gerçekleştiriyorsunuz?
Üniaktivite; bin 500 öğrenci kulübünün bir arada yer aldığı bir sosyal iletişim ağı. Markaları üniversitelilerle buluşturacak birçok projeye imza atıyoruz ve firmalara bu yönde tanıtım imkanları sunuyoruz. Bunlar seminerler, film gösterimleri olabiliyor.

Üniversite kulüpleri neden önemli?
Mezuniyet sonrası üniversitelilerin girmeye çalışacağı "iş dünyası"nın küçük bir simülasyonu aslında öğrenci kulüpleri. Sizi iş yaşamına hazırlaya ve deneme-yanılmalarla deneyimler kazanmanızı sağlayan oluşumlar.

Devamı HT Kariyer'de.

11 Şubat 2010

Format atınca hangi programları kuruyorsunuz?

Benim bunlar temel programlarım:
AVG Antivirus: Gayet hızlı, ücretsiz ve güncel. Memnunum.
Google Picasa (Resim izleme): Basit düzenleme, crop gibi işlemler Google pratikliğinde.
Office 2007 (Bekliyoruz 2010'u)
Winrar (Dosya sıkıştırma): Winzip'i sevmedim zaten hiç.
Gom Player (Video izleme): Hastasıyım bununla film izlemenin :)
Winamp (Müzik dinleme): Özellikle net radyoları ve incecik olarak tepede duruşu yok mu, bayılıyorum.
Foxit Reader (PDF için): Hızlı. Adobe Reader gibi kasmıyor.

Photoshop, Filezilla, Dreamweaver... gibi özel ihtiyaçları içeren ileri programları yazmadım. Sizin kullandıklarınız neler?

9 Şubat 2010

Tanrının Kitabı - The Book Of Eli

Öyle çok da bayılmayacağınız bir bilim kurgu yol hikayesi. Bazı filmlerin sonlarındaki sürprizler öyle olur ki, "wow" dersiniz, tüm bakışınız değişir filme karşı. Bu filmin sürprizi sizi çok da etkilemediği gibi, bir de uzun uzadıya saran bir de sonu var. Denzel Washington abi güzel oynamış lakin, cık cık.