25 Mayıs 2010

Beyaz, Mutfaktaki Cadı Gabriella ile Yemek Yapsın

Niye yapmasın? Banyoda şarkı söyleyenleri, Bana Kitap Al'ları çıkarıyor da Gabriela'nın neyi eksik?
Hem kendi de istiyor: http://ff.im/kSCRI
E öyleyse, hadi Beyaz?
Bizi de konuk et senin #yay'alım poke'leyelim doyasıya :)

13 Mayıs 2010

Ciceksepeti.com Özür Diledi

Özür dilediler ama Şikayetvar.com üzerinden. Normal yolla değil. Bakalım gerçekten iade edecekler mi?


YAYINDA DEĞİL
13 Mayıs 2010, 10:42:31
Değerli Müşterimiz,

Yaşatmış olduğumuz mağduriyetten ötürü CicekSepeti.com ekibi adına özrümüzün kabulünü rica ederiz. İsteğiniz doğrultusunda siparişiniz iptal edilmiş olup ödeme iadesi en kısa süre içerisinde gerçekleşecektir.


Saygılarımızla,
CicekSepeti.com
Müşteri İlişkileri
444 00 79


ŞikayetVar / Şikayet Oku / ciceksepeti.com Anneler Günü Çiçeği Gün Bitince Ayağa Çağrılarak Teslim Edildi!

10 Mayıs 2010

Ciceksepeti.com'un Anneler Günü Rezilliği

Bu Çiçeksepeti'nin yaptığı ikinci hata oldu. "Neden tekrar güvendim" diye kendimi de suçluyorum. Daha önce de bir açılış için gönderdiğim çelenk, açılıştan bir gün sonra gitti ve hiçbir işe yaramamıştı. Şikayetimi bildirdiğimde dönüş olmadı bile.

Anneler Günü'nde de sipariş verdim. Ankara'ya gitmesi gereken çiçek gece 22:40'ta aranarak "adresi bulamadık, gelin şuradan alın" şeklinde aranmış! Böyle bir saçmalık olabilir mi? Hem zaten gün bitmiş, rezillik yaşat insanlara, hem de ayağına çağır. Çiçek gece 11 gibi teslim edildiğinde herkesin gereksiz gerginliği vardı.

Çiçeksepeti'nin bu rezilliği telafi etmek için özür dilemek bir yana, maillara cevap atma tenezzülü bile bulunmuyor.

Görüleceği üzere onlarca mağdur var:
http://twitter.com/#search?q=ciceksepeti

İşini doğru düzgün yapamayacaksan bas bas reklam yapmasaydın tvlerde!

8 Mayıs 2010

Etohum Speed Networking

Geçen Çarşamba 2 saatte 54 kişiyle tanıştım! Bu cümleyi her kurduğumda insanların şaşırması ilginç bir keyif veriyor; ama gerçekleşen bir hadise :)
İşin aslı, başlıktan da anlaşılacağı üzere Etohum'un Microsoft Türkiye'de düzenlediği Speed Networking aktivitesi. Networking Academy'nin verdiği hızlı bir eğitimin ardından herkes davetiyesinin olduğu istasyona geçti ve birbiriyle tanıştı. Her anonsta davetiyesinde işaret bulunanlar bir sonraki istasyona geçerek birbiriyle tanıştı. Seri kartlaşmalar ve kısa cümlelerle insanlar kendilerini birbirlerine anlattı.
Sanırım yüz kişi vardı, ben 54 kişiyle tanışma imkanı buldum. Dilimiz damağımız kurudu;
yle geçti.
Oldukça verimli olduğunu söyleyebilirim. Etohum'a ve Burak Hoca'ya bir tebrik ve teşekkür de buradan gitsin. Sulayınca içinden bitki çıkan kartını da burada alma imkanım oldu.

Tanıtım Metni:
Etohum özel toplantısı “Speed Networking”
“Etohum ve Networking Akademi birlikte bilişim sektöründekiler için “Speed Networking” (Hızlı Tanışma Seansı) düzenliyoruz.”

Etohum toplantılarımızda en çok eksikliğini farkettiğimiz, katılımcıların birbiriyle iletişimlerini arttırmak ve işbirliklerini geliştirmek için Networking Akademi’nin kurucusu Ertuğrul Belen‘le beraber “Hızlı Tanışma Seansı” toplantısını planladık. Kartvizitlerinizi şimdiden hazırlayın. Bilişim dünyasında işbirliği yapabileceğiniz birçok profeysonel, girişimci, yazılımcı, tasarımcı, şirket kurucuları veya yatırımcılarla tanışabileceksiniz.

Sonuç odaklı, iş ve sosyal bağlarını güçlendirmek amaçlı teknoloji dünyasında olan teknik profesyoneller, yazılımcılar, tasarımcılar, editör, girişimci, şirket sahibi, fikir sahipleri, öğrenciler ve meraklıların katılabileceği bu hızlı tanışma etkinliği Microsoft ofisinde 5 Mayıs 2010 Çarşamba günü saat 17:30 – 20:30 arasında düzenlenecek.

“Speed Networking” Sosyal ve iş ağını genişletmenin kazanımları

Her organizasyona katılan üyelerin birbirlerini daha yakından tanımaları ve yeni iş ortaklıkları ve satış hacminin oluşturulması,
Kalifiye yeni teknik profesyoneller (programcı, yazılımcı, vb.) ve yatırımcıların (melek, ulusal, uluslar arası sermaye vb.) networke katılması,
Pasif sektörel bağların yeniden aktif katılımının sağlanması,
Speed Networking aktivitelerinin iş dünyasının dikkatini kendine odaklayarak yeni fikir ve profesyonel network kazanım sürecini hızlandırması,
Tarih: 5 Mayıs 2010 Çarşamba
Saat: 17:30 – 20:30
Yer: Microsoft Türkiye Ofisi, Bellevue Residence Levent Mahallesi, Aydın Sokak. No:7 Levent, 34340 İstanbul/Türkiye Tel: +90-(212) 370 5555 Faks: +90 (212) 370 5556
Detaylı Harita

Toplantıya katılanları Microsoft’a bildireceğimiz ve yer sınırlı olduğu için için kayıt olup, formu doldurmanız gerekmektedir.

Etohum speed networking toplantısı kayıtları maalesef sona ermiştir. Bundan sonraki etkinliklerden haberdar olmak için adresini ziyaret ediniz

Etohum on Facebook
5 Mayıs 2010 Çarşamba Etohum özel “speed networking” toplantısı programı
Bölüm 1 – Networking Sunumu (10-15 Dakika)

Giriş – Ertuğrul Belen & Networking Akademi & Burak Büyükdemir E-Tohum| 2 Dk.
Networking Kelime Anlamı? (Kavramın nereden geldiği ve geçmişten bugüne ne anlam ifade ettiği) |3Dk.
Networking Farklı Bir Bakışla Nedir? (Çarpıcı örnekler ve bugün iş dünyası için Networking’in önemi |3Dk.
İş Dünyası ve Networking’in Altın Kuralları (İçerik, Ses ve Duruş: İki Uygulama: 1. El Sıkışma Tekniği 2. Gözle İletişimin Önemi) |6Dk.
Asansör Cümlesi Nedir? Networking’deki Önemi? (Speed Networking aktivitesinde konuşacakları konuya odaklandırmaya başlatarak iki kısa video ile örneklendirme) |6Dk.
Nasıl Etkili Networking Yapılır? (Bir Networking aktivitesi öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılmalıdır?)
Bugün Birbirimizi Speed Networking Yoluyla Nasıl Daha İyi Tanıyacağız? (Speed Networking Nedir, Neden & Nasıl?) |2Dk.
Bölüm 2 – Speed Networking (Tanışma Seansı) | 90 Dakika

Speed Networking Nedir? Yurtdışında farklı ortamlarda kullanılan bu tanışma metodu, Türkiye’de gerçek anlamda ilk defa Ertuğrul Belen’in B(usiness) Networking projesiyle 2008 yılında hayata geçmiştir. Speed Networking’in amacı kısa zamanda sonuç odaklı ve etkili bir şekilde büyük bir grubun birbirini tanımasını ve ilişkilerini güçlendirmesini sağlamaktır.

Speed Networking Uygulama Detayları

Mekanda birbirini takip eden her bir istasyonda en fazla 20 kişinin olacağı tanışma noktaları oluşturulacaktır.
Her değişimde tanışma noktasındaki 10 iş adamı hareket edecek ve 10’u sabit kalacaktır. Kayıt sırasında tanışma nokta numarası ve yeşil/kırmızı yaka kartı verilecektir. Yaka kartları kırmızı gruplar tüm aktivite boyunca sabit kalacak yeşiller ise değişimlerde hareket edecektir.
Birbirini tanıyan aynı grup üyeleri önceden organize edilerek tekrar tanışmamaları için dönen ya da sabit olan çemberde, aynı tarafta olmaları sağlanacaktır.
Her tanışma noktasında bir moderatör bulunmalıdır. Bu moderatörler Networking Akademi® ETohum ekibinden olması etkili olacaktır. Ön hazırlıkta moderatörler seçilecek ve Speed Networking eğitimi verilecektir.
Her istasyonda 8-10 dakika yeterli olacaktır. Aktivite tercihen oturmadan ayakta gerçekleşecektir.
Her katılımcının minimum 100-150 kartvizit getirmesi önceden duyurularla etkili bir şekilde duyurulacaktır.
Speed Networking sırasındaki tanışmaların etkili ve sonuç odaklı olabilmesi için aktivite öncesi Networking sunumunda bunun nasıl gerçekleşeceği detaylı paylaşılacaktır.