24 Mart 2007

20 Yıllık Heavy Metal Efsanesi: PENTAGRAM

Daha önce "kısaltılmış versiyon"u Dream Dergi'de yayınlanmış Pentagram yazım, Alternatif Süreç gazetesinde orijinal haliyle yayınlandı. Buyrunuz okuyunuz:
72.SAYI / 2.sayfa / 2/17/2007 / Haber Merkezi-ISTANBUL / Sanat-Kültür
Türkiye'de müzik yapmanın zorluğundan dem vurmayan müzisyen yoktur. Onlarca, yüzlerce grup arasından sıyrılıp da, yıllarca müziğinden taviz vermeden ayakta kalmak, ancak efsane gruplara has bir özelliktir ve ülkemizin yegane efsane heavy metal topluluğu Pentagram, ecnebi memleketlerde nam-ı diğer Mezarkabul, 20. Yıl konserlerini onu yıllardır yalnız bırakmayan eski ve yeni fanlarıyla kutluyor.
Devamı için tıklayın...

20 Mart 2007

TÜGAİD'ın dergisi Elegans'ta birinciliğimiz

:: Elegans ::
Ben bunu yazmamışım sanırım. TÜGİAD'ın YTÜ'de verdiği Girişimcilik eğitimlerinde EFE adlı takımımız TOT (Taste Of Turkey) projesiyle birinci olmuştu. Bu da TÜGİAD'ın yayın organı Elegans'ta yeralmıştı.
Yıldız Teknikliler Sertifika Aldı

Üniversite - sanayi işbirliğine en güzel örneklerden birini oluşturan TÜGİAD Girişimcilik Derslerinde Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile yapılan program tamamlanarak öğrencilere sertifikaları verildi. Dönem sonunda 4 gruba ayrılan öğrenciler “organik ürünler” konusunda yaptıkları sunumlarla başarı için yarıştılar. Öğrencilerin görülmeye değer bir heyecan ve özenle yaptıkları sunumlardan sonra TÜGİAD Girişimcilik Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmenin sonuçları 6 Haziran’da Genel Merkezde yapılan törende açıklanarak öğrencilere sertifikaları verildi. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri başarıyla tamamladıkları program sonrasında sertifikalarını Girişimcilik Komisyonu üyeleriyle birlikte kutladılar.

Girişimcilik Komisyonu Başkan Yardımcısı Bülent AHISKAL törende proje koordinatörü İrfan Kadir TANVER’e teşekkür sertifikası verdi.


Eser ÖZPUYLAT, Erdem GENÇ, Arzu ÇAKMAK, Hüseyin ÜNAL, İpek SİYİONARAN’dan oluşan ekip, yaptıkları sunumla birinci seçildi. Birinci ekip TÜGİAD Girişimcilik Komisyonu Başkanı Nurettin VAROL, proje koordinatörü İrfan Kadir TANVER ve Lütfü KÜÇÜK ile birlikte görülüyor.

9 Mart 2007

YouTube'a uygulanan erişim yasağı kaldırıldı

"Atatürk'e hakaret edilen video görüntüleriyle ilgili haberlerin basında yer alması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından erişim yasağı konulan YouTube'un erişim yasağı kalktı." Hürriyet


Bizi dünyaya bu kadar rezil edebilecek başka etkinlikleri olur mu bilmiyorum. Yunanlı'nın yaptığının etkisi sıfıra yakınken, bu bizi dünyaya rezil etti. Aynı zihniyet devam etmez umarım.

Müdürler ve Bebekler

Maille gelmiş, süpermiş.
>9 kadının 1 bebeği 1 ayda doğurabileceğini söyleyen kisiye PROJE MÜDÜRÜ denir.
>
>1 bebeğin 18 ayda ancak doğacağini söyleyen kisiye ÜRETIM MÜDÜRÜ denir
>
>Tek bir kadinin 1 ayda 9 bebek doğurabileceğini söyleyen kişiye PLANLAMA MÜDÜRÜ denir.
>
>Bebeğin uretim seklinin ille de yanlis olduğunu söyleyen kişiye KALITE MÜDÜRÜ denir
>
>Dunyada hic kadin ve erkek kalmasa o bebeği kendinin doğuracağını söyleyen kişiye PAZARLAMA MÜDÜRÜ denir
>
>1 kadından 1 bebegi 1 ayda doğurmasını bekleyen kişiye GENEL MÜDÜR denir.
>
>Bebek falan istemediğini söyleyen kişiye ise MÜŞTERİ denir