13 Kasım 2009

2012 Kıyamet Günü (Doomsday)

Mayaların 21 Aralık 2012'de takvimlerinin sonlanması ve bu tarihin Kıyamet Günü'nü işaret ettiği iddialarından yola çıkan yönetmen Roland Emmerich amca, yine paraları saçtırarak (200 Milyon Dolarcık) devasa bir yapım yapmış. 2 saat 17 dakikalık hadisemizde şahane "dünyanın yokolma" görsellerini izliyoruz beyaz perdede. Üstüne küçük insanların büyük işler başardığına içselleştirerek şahit oluyoruz. Bazen de gülüyoruz.

Dün Üniaktivite Özel Gösterimi'nde siteden bir arkadaşın da değindiği gibi mekan bir sinema salonundan çok kampüse dönmüştü. İlgi o kadar büyüktü ki, en ön koltuklara kadar doluydu. Filmdeki komik veya absürt sahneler üniversitelilerin gözünden kaçmadı ve tebessümle izlediler.

Arada ve film sonrasında yapılan "yahu amma saçmalamışlar bazı yerlerde" muhabbetlerine de şöyle değinmek isterim: Bu kadar güçlü bir yapıma imza atan adamlar, elbette bazı şeylerin gösterildiği şekilde ol(a)mayacağını biliyorlar, elbette bu kadar duygusallaşmanın ya da absürdleşmenin mantıksızlığının farkındalar. Onlar sadece oyunu kurallarına göre oynuyorlar.

"Kurallarına göre" çekilmiş bir dünyanın sonunu merak edenler zaten kaçırmayacaktır.

Hiç yorum yok: