24 Nisan 2009

Kocaeli Üniversitesi

Salı günü (20.04.09) Kocaeli Üniversitesi Merkez Kampüsü’ndeydik. Umuttepe’de kurulan bu dev kampus, ilk bakışta bana ODTÜ’yü hatırlattı. İçinde dolaştıkça sanki daha da büyükmüş gibi geldi.

Büyük, modern ve planlı fakülte binaları arası üçer beşer dakikalık yürüme mesafesi bulunuyor. C Kapısından girer girmez soldaki dev sahnenin önünde, akşam dev bir konserin verileceğini anlamak zor olmuyor. Sahne etrafında tur atan siyah gözlüklü, iri güvenlik görevlileri ise beklenen grubun büyüklüğünü gösteriyor: Mor ve Ötesi.

Sahnenin hemen yanındaki İletişim Fakültesi’ndeki kantinde öğle yemeği yedik; bin pişman olduk. Salatadaki iyi yıkanmamış maruldan çıkan salyangoz tüm iştahımızı kaçırdı. Neyse ki iki üç bina yukarıdaki Umut Cafe, hem ortam hem hijyen açısından çok daha iyiydi. Bu arada kantin fiyatları, bizim Yıldız’a göre epey makul geldi.

Bu yıl 7 ilde gerçekleşecek olan Koçfest’in ilk günü de bugündü. Girişte gördüğümüz büyük sahnenin üçyüz dörtyüz metre ilerisinde –diğer yerden görünmeyecek ve duyulmayacak kadar uzakta- bir de festival alanı bulunmaktaydı. Burada basketbol, insan langırtı, tırmanma duvarı, karaoke, tramplen gibi aktivitelerin yanında uçan bisiklet gibi orijinal aktiviteler de vardı. Bisikletin bir sarkaç ile dairesel bir rayın ortasına bağlandığı sistemde, pedal çevirerek taklalar atıyorsunuz. Henüz denemedim, ama diğer illerde hepsinin bir tadına bakacağım :)

Karaoke ve dans yarışmasından sonra sahne alan Ritmpark ekibi, sunucu Ercüment’in de desteğiyle alandaki herkesin keyifle izlediği interaktif bir konser gerçekleştirerek festival alanı etkinliklerini kapattı.

Akşam dokuz buçuk civarı, epey büyük bir kalabalık toplantı büyük sahne önünde. Vokalist Harun da, Koçfest’in ilk konserinde bu kadar coşkulu bir kalabalığı bekletmek istemedikleri için on dakika erken çıktıklarını söyledi. Harika ses-ışık sistemi ve dev ekran video gösterimleriyle desteklenen Mor ve Ötesi, süper bir performansa imza attı. Cambaz, Deli, Şirket, Bir Derdim Var gibi hitlere herkes baştan sona eşlik etti. Grubun performansını bitirmesinin ardından, seyircilerin dağılmaya başlamasıyla, bis yapılmadan konser sona erdi.

Kampus şehir merkezinden uzak olsa da, yeşilinden ve mimarisinden olsa gerek, epey sıcaktı. Kız erkek oranı da dikkatimi çekti: Beş kıza, bir erkek düşüyor :)

Yeni durak, 29-30 Mayıs’ta Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi…


Not:
Erdem Nerede?”nin tüm durakları ve takvimi için “Başlarken” yazısını okuyabilirsiniz.



Önceki “Erdem Nerede?” yazıları:
Başlarken
Ankara Bilkent Üniversitesi
Kocaeli Üniversitesi


23 Nisan 2009

Ankara Bilkent Üniversitesi (4. Genç Akademi)

Geçen Pazar (19.04.09) Endüstri Mühendisliği Operational Research Kulübü’nün organizasyonuyla bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Genç Akademi’deydim.

Bu kadar muazzam ekip, bu kadar muazzam organizasyon olur ki sormayın kuzum. Taylan Ersan koordinatörlüğünde takır takır dört gün geçirmişler; gündüz “Strateji” konsepti etrafında konuşmacılardan eğitimler alınmış, geceyse eğlenceyle coşulmuş. Murat Birsel ve Güven Borça en çok akılda kalanlardan.

Son gün ise hem dört günün yorgunluğu, hem de aylarca emek verilmiş bu güzel organizasyonun son bulmasının burukluğu vardı. Gençlik Karavanı da Üniaktivite’nin davetiyle Bilkent Otel’in bahçesindeydi. İçeride ve dışarıda fotoğraf sergilerini açtılar, yurtiçi ve yurtdışından gelen gönüllüleriyle Karavan’ı, amaçlarını ve projelerini tanıttılar.

Günün kapanışını ise, iki sene önce benim de tamamına katıldığım 2. Genç Akademi’de tatları damaklarda bırakan performanslarıyla Ritmpark yaptı. Hep birlikte ritm tuttuk, perküsyon çaldık. Günün kapanışını da, Ritmpark’tan Murat Hocamızın sahneye davet etmesiyle Genç Akademi son bulsa da dostlukların daim olacağını belirten Taylan yaptı.

Begüm’ün dillere destan marakas show’u, Gençlik Karavanı, Gonca ve Ayşegül’le, hatta Riviera zeytin yağları temsilcisiyle yaptığım röportajların olduğu videoyu da kısa zamanda yükleyeceğiz. Genç Akademi ile ilgili gelişmeler http://www.genc-akademi.org/ adresinde.

Yeni durak Kocaeli Üniversitesi…

Erdem Genç

Not:“Erdem Nerede?”nin tüm durakları ve takvimi için “Başlarken...” yazısını okuyabilirsiniz.
Fotoğraflar için Genç Akademi etkinlik sayfasına tıklayın.

16 Nisan 2009

"Erdem Nerede?" Üniaktivite'de

Üniaktivite'de yayınlanan "Erdem Nerede?" köşemin ilk yazısıdır. Orijinali için tıklayın.


Başlarken...
Üniaktivite ekibinin en gezgin üyesi Erdem, bundan böyle her hafta gezip gördüğü üniversiteleri, kampüsleri, yerleri yazıyor; üniversitelilerle konuşuyor, deneyimlerini paylaşıyor.


Umarım hayırlı bir işe başlıyorumdur şu satırları yazarken... Yıllardır sürdürdüğüm blog geleneğini, Üniaktivite gibi ciddi bir oluşuma taşımak, yanında büyük bir sorumluluk da getiriyor haliyle. Buna rağmen tarzımı ve tavrımı korumamda gösterdiği esneklikten dolayı, büyük patron Güray Bey’e teşekkür etmeden de geçemeyeceğim.


Aşağıda programımı göreceksiniz. Sizler için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan belirtilen tarihlerde, belirtilen üniversitelerde olacağım. Çetin yollar aşıp yüce dağlar geçip azgın denizler aşacağım (uçakla) sırf sizlere o diyarlardan haberler getirebilmek için :)


İlgili tarihlerde okuldaysanız, bana bir özel mesaj atın görüşelim. Çünkü bu bölümde sizin görüşleriniz, konuşmamız hatta mini röportajınız da yeralacak. Fotoğraf ve video çekiminden bahsetmiyorum bile.


• 19 Nisan 09 Bilkent Üni. Genç Akademi, Bilkent Otel
• 21 Nisan 09 Kocaeli Üni.
• 29 Nisan 09 Samsun 19 Mayıs Üni.
• 30 Nisan 09 İstanbul Profilo AVM Schiller’s Cafe Üniaktivite Kulüp Buluşmaları
• 04 Mayıs 09 Adana Çukurova Üni.
• 07 Mayıs 09 Eskişehir Anadolu Üni.
• 08 Mayıs 09 Bursa Uludağ Üni.
• 11 Mayıs 09 Urfa Harran Üni.
• 14 Mayıs 09 Erzurum Atatürk Üni.
• 21 Mayıs 09 İzmir Ege Üni.

Böylelikle bu pazardan itibaren üniversite maceramız başlıyor. Türkiye’nin dört bir yanında neler oluyor, neler bitiyor takibatta hizmetinizdeyim :)


Görüşmek üzere...