6 Nisan 2010

İstanbul Film Festivali: Ben ve Orson Welles - Me And Orson Welles (2008)

İstanbul Film Festivali yine harika bir törenle açıldı. Sanırım bu sene epey yakından takip ediyor olacağım ve bunları her gün aktaracağım. Birçok film yeni vizyona girmediği için festivalde kaçırsanız dahi DVD vb bulma şansınız da olabilir.

Highschool Musical'lerle ünlenen Zac Efron'un başrolde oynadığı film, Orson Welles amcayı ve tiyatroyu çok ince detaylarına kadar Richard (Zac Efron) üzerinden anlatıyor. Yer yer düşen sahneleri olsa da tiyatroya kıyısından köşesinden bulaşan, sevenlerin hoşlanacağını düşündüğüm başarılı bir film. Festival açılışını bu filmle yapmam iyi oldu.

Konu:
Okuldaki derslerinden çok sıkılan Richard Samuels'in hayallerini Broadway süslemektedir. Okulu kırıp Mercury tiyatrosunda dolaşırken, şans eseri Orson Welles ile karşılaşır. Welles o sırada Broadway'de ilk defa sergilenecek olan Shakespeare'in Jul Sezar'nın yönetmenliği ile uğraşmaktadır.

Richard, Welles ile yaptığı sohbet sonrası provaları izleme imkanı sağlar ve Welles'i daha yakından tanımaya başlar. Bu zeki adamın rekabetçi ve hırslı yapısı özel yaşamında da görülmektedir. Eşi Virginia hamileyken, Welles başrol kadın oyuncu Muriel ile birlikte olmaktadır. Richard Welles'in bencil doğasını keşfetmeye ve onu yönlendirmeye başlar.

Hiç yorum yok: