18 Haziran 2010

Bodyworlds İstanbul'da - Sarsıcı Bir Deneyim

Dün gece açılış kokteyli vardı. Hakikaten şu heykelleri yapan ekibin başında bulunan sanatçı/bilimadamı/deli bir seri katil edasında bir amca. Fotoğraflar her ne kadar etkileyici gözükse de kendi gözünüzle dokunacak kadar yakın olmanın etkisi bambaşka.
Her gezdiğim alanda gördüğüm organlar bedenler, o bölgemi ayrı bir gerdi afedersiniz. İnsanoğlunun cenin halinden ölümüne birçok safhası "tüm çıplaklığıyla" gözler önünde. Tüm derisi soyulup eline yerleştirilmiş adam, yine derisi olmayan organları açıkdaki at ve üstünde beynini elinde tutan binicisi, sigara içen adamın vücudu, organları... Birçok etkileyici "eser" yeralıyor. Kaçırmamak gerek. Ben tekrar gideceğim.

"Alman bilim adamı Gunther von Hagens'in "Plastination" denilen bir yöntemle, çürümez hale getirdiği ve 200'den fazla insan bedeni parçasının bulunduğu "Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü" sergisi, 11 Haziranda açılacak.

"Plastination" yöntemiyle çürümez hale getirilmiş 200'den fazla insan bedeni parçasının sergileneceği etkinlikte, kaslar, damarlar ve organlar, yaşayan vücudun içinde olduğu gibi bozulmamış haliyle sunulacak.

Sergi 11 Haziran - 17 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da Antrepo 3'te sergilenecek."

Hiç yorum yok: