30 Eylül 2009

Suretler - Surrogates

Bruce Willis amcamızı görünce artık hemen "action!" diye bağırmıyoruz. Malum 6. His'te bizi perişan etmişti yıllar evvel. Lakin aksiyonu bol bir bilimkurgu ile karşımızda kendisi. Artık "Gönüllü Matrix" modeli "Suretler" ile dünyada dolaşıyoruz, evlerimize kendimizi hallediyoruz. Bilimkurgu hastası olduğum için bayıla bayıla izledim. Çizgi roman uyarlaması olması sebebiyle absürdlükler mevzu bahis ki hoş görülüyor.

Filmin Özeti: "Suretler" (The Surrogates), daha önce “Terminator 3: Makinelerin Yükselişi” ve “U-571” gibi filmleri yöneten Jonathan Mostow'un imzasını taşıyor. Filmin oyuncuları kadar ilginç konusuyla da dikkat çekiyor.

FBI ajanları (BRUCE WILLIS ve RADHA MITCHELL) bir üniversite öğrencisinin gizemli cinayetini araştırmaktadır. Bu öğrenci insanların kendilerinin kusursuz robot versiyonlarını sahip olmalarını sağlayan yüksek teknoloji ürünü suret olgusunun yaratıcısı olan kişiyle bağlantılıdır. Sağlıklı, iyi görünümlü ve uzaktan kumandalı makineler olan suretler, insanların yerini almakta ve böylece insanların evlerinin rahat ve güvenli ortamından çıkmadan dışarıdaki hayatı yaşamalarına imkan tanımaktadır. Cinayet beraberinde cevap arayışını getirir: maskelerle dolu bir dünyada kim gerçektir ve kime güvenebilirsiniz?

Hiç yorum yok: