5 Şubat 2009

Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi (2008)

Bugün gösterime girecek, orijinal adı The Curious Case of Benjamin Button olan David Fincher filminde başrolde Brad Pitt ve Cate Blanchett'in olması zaten iyi bir film olacağının sinyalini gümbür gümbür veriyordu.


Ocak'taki öngösterime paldır küldür gitmem sayesinde film özetini okumamış olmam daha çok etkilenmem için kendimi şanslı hissetmemi sağladı. Henüz fragmanı görmediyseniz, özeti de okumadan gitmenizi öneririm. Etkileyici bir film. Zaten sonunda David Fincher 13 dalda Oscar adayı olarak daha önce "Fight Club", "Se7en" gibi harika filmlerle -her ne hikmetse- çalamadığı Akademi kapısında beklemede.


------spoiler------spoiler-----
Can Dündar'ın da bir yazısı vardı, bol bol forward'landı: Tersine Yaşam. Benim de aklıma gelen bu cici paranoyanın şahlanmış halini filmde görüyoruz ve mesajı kapıyoruz: "Önemli olan hayatı hangi yönde yaşadığınız değil, nasıl yaşadığınızdır".


Genelinde bize gittikçe yaşlanırken fikirlerinin gençleştiği pek hissettirilmiyor birkaç sahne dışında. Ama hissettirdiği sahneler epey eğlenceli olmuş (bkz genelevde yüksek performans:).



Hiç yorum yok: