17 Şubat 2009

ŞişhaneMetro İstasyonu

Müzisyen tayfaya müjde! Tünel'deki stüdyolara ulaşım epey kolaylaştı.
Ta Sanayi Sitesi'nden Şişhane'ye metroyla, trafiksiz dertsiz tasasız başlamış. Bugün stüdyo çıkışı ilk defa bindim. Pırıl pırıl, yepyeni bir istasyon. Döne döne, diğerlerine nispeten daha az genişlikte ama fazla derinlikte şık inişiyle Londra metrosuna benzettim. Tabi ki bizimki gıcır gıcır :)
Metro da öyle. Yeni araç, Londra'daki gibi enlemesine koltuklarla doldurulmuş ve kırılma, zarar görme vb durumlarında kolayca yenilenebilecek şekilde. Aslında daha çok ayakta yolcu almaya yönelik. Artık sıkış tıkışlığa iyice alışacağız biz de Avrupalılar gibi herahalde :)

Yenilenmiş harita Sanayi Sitesi'nden Şişhane'ye kadar olan bölgeyi göstermenin yanında, aktarmaları da gösteriyor. Daha havalı olmuş. Harita yanlarında LCD'lerde reklamlar dönüyor. Şu an yeni metronun reklamı var. Yeni hat biraz gemimsi havada tıngır mıngır sallanmakta. Yeni metro reklamı da öyle! :)
Ama problem şu ki Taksim'de tekrar inip tekrar binmek gerekiyor. Neyseki kat falan çıkmıyorsunuz, indiğiniz yerden 5 metre ileride diğer metro var. Şu an yapım çalışmaları devam ettiğinden böyleymiş. Dün de anons vardı "teknik arızadan dolayı Şişhane kapalı" diye. Zamanla oturduğunda gayet güzel olacak.
Metro güzergahında oturanlara büyük kolaylık. Dışarının havasından etkilenmeden ihtiyaçları, alışveriş merkezleriyle rahatça giderebileceğiz.

Hiç yorum yok: