23 Ekim 2008

Avea Hattıma Turkcell "Gel Bana!" mesajı atıyor

Az önce Turkcell'den Avea hattıma gelen mesajla dumur oldum: "HER AY 30 DK BEDAVA! Numarasini 9 Kasim'dan once Turkcell'e tasiyanlara Turkcell'lilerle 6 AY boyunca her ay 30 DK BEDAVA! Sizi Turkcell bayilerine bekliyoruz!"

Bu reklamın etikliği tartışılacaktır. Belki de kısa süre sonra da karşı atak yapacak Avea'dan Turkcell'e de mesajlar gitmeye başlayacaktır. İlgimi çeken diğer bir nokta da Vodaphone'ın şu numara taşınabilirliği durumlarında hiç pozisyon almaması, herhangi bir reklam çalışması yapmaması olmuştur.

Avea ise aylardır sanki kendi hizmeti gibi duyurmakta ve devam edeceğe benziyor. Önceleri Avea logosuyla gazetelerde yayınlanan "Sen de gül" sloganlı karikatürlerde artık sadece slogan yazıyor ve numara taşınabilirliği esprili bir dille anlatılıyor. Turkcell de bir iki haftadır "kalite"sini, herkes tarafından malum "iyi çekme"sini önplana çıkararak bu olayı avantaja çevirmeye çalışıyor. Oysa biliyoruz ki numara taşınabilirliğinin çıkmasının önündeki engel de Turkcell'di. Bu farklı tutumdan tüketici ne kadar haberdar veya ne kadar umursar zamanla göreceğiz.

İşin bu kısmı dışında "aylık 30 dk"lık bir havuçla, "39 kontöre her yöne 500 mesaj", "her 150 kontör yüklemeye 2 saat bedava", "10 dksı 2 kontör" gibi güzel haklarımdan hiç vazgeçesim yok :) E çoğu kişinin ikinci telefonu da var artık. Bence bu operatör değişikliklerinden karlı çıkmanın en mantıklı yolu, döviz dalgalanmaları, ekonomik kriz gibi durumlarda yapıldığı gibi suların durulmasını beklemek. Ani hareketler gereksiz para ve karizma (farklı operatörde iseniz anons veya farklı çalma tonu çıkacak) kaybına neden olabilir.

Hiç yorum yok: