12 Aralık 2008

Body Of Lies: Ridley Scott'tan Russell Crowe ve DiCaprio'lu Aksiyon

"Yalanlar Üstüne" adıyla Türk izleyicisinin beğenisine sunulan filmi 2 Aralık'taki öngösteriminde izleme fırsatım oldu. Ürdün ağırlıklı olmak üzere Orta Doğu'da geçen gayet sürükleyici bir aksiyon filmi. Yine ABD'nin ne şahane teknolojilere sahip olduğunu, arada doğa/ortam şartları onları zorlasa da, üstesinden gelebileceklerini falan görüyoruz. Trajik sahneler de ABD/Dünya milliyetçiliğimizi körüklüyor. Aksiyon sevenler gitmeli. Ortadoğu hadisesini enine boyuna merak edenler, işin içinde iş var diyenler ve komplo teorileri sevenler de sever diye düşünüyorum.

--spoiler----spoiler----spoiler----spoiler----spoiler----spoiler----spoiler--
Bu arada ABD'nin İncirlik Üsleri'nin havaya uçurulm vasıtasıyla Türkiye de bir şekilde konuya girmiş oluyor. Adana Havaalanı'nda Arap takkeli tiplerle bir Arap ülkesi imajı verilmesi beni rahatsız etti. Tabi "uçaktan Araplar da iniyor olabilir" düşüncesi ne derece bizim millet dışında akla gelir bilemem.


"O, ABD istihbaratının yeryüzündeki en iyi adamı, yakınındaki kimsenin hayatta kalamadığı, tehlikeli bölgelerde görev yapan bir ajandır. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) son gizli görevinde ifşa olan sahte kimliğinden başka kimliği olmayan, hayatını güvenli telefon hattının diğer ucundaki duygudan yoksun sese emanet etmiş biridir.

CIA’in kıdemli elemanı Ed Hoffman (Russell Crowe) lüks bir semtteki evinin oturma odasındaki dizüstü bilgisayarından, başının üzerinden geçen mermilerden korunmak için siper aldığı sırada dahi Ferris’in hareketlerini dikte ederek savaş yönetmektedir. Ortaya yeni çıkmış bir terörist lider, dünyanın en iyi istihbarat örgütlerini atlatarak dünya çapında bir bombalama kampanyası başlatmıştır. Onu kandırabilmek için, Ferris’in yeraltı finans örgütleri ve umutsuz şehitler arasına sızması, bunu yaparken de Ürdün Özel Operasyonlar Birliği’yle eğreti bir işbirliğine girmesi gerekecektir. Görevi onu Irak, Ürdün, Washington ve Dubai arasında getirip götürecektir. Ama Ferris, hedefine yaklaştıkça, kendini aynalarla dolu bir koridorda gibi hissedecektir çünkü müttefikler ancak son aldatmacalarında olduğu kadar iyidirler, ve güven, tüm taktiklerin en tehlikelisidir."

Hiç yorum yok: