1 Aralık 2008

Girişim Günleri: Muhteşem İki Gün ve Gerçekleşen Şaka!

Fikir zaten yeterince heyecan vericiydi. İnsanlar da yeterince heyecanlı. 50 küsür genç, gözler pırıl pırıl, havada uçuşan/çarpışan/kaçışan fikirler... Kadir Has'ı mesken tutmuş. "48 saatte yepyeni bir projeden, çok ortaklı yepyeni bir şirket kurulabilir mi?"nin yanıtını arıyorlar.

Cumartesi sabahı pek de kalabalık yokken, yavaş yavaş şehrin dört bir yanından (bunun yanında şehirdışı ve yurtdışından bile) gençler Cibali Kampüsü'ne doğru yol alıyor. Üçer beşer içeri girip "şirket sözleşmesi"ne imza atıyorlar: Şaka gibi!

Fikirler sunuluyor, oylama yapılıyor. Sıradışı bir fikir öne çıkıyor ve herkes uzmanlık alanındaki gruplara dağılıyor. Sistem yer yer gecikmeli, yer yer tıkır tıkır işliyor. İkinci güne geçiliyor.

Gece uyumayıp çalışanlar, akşamdan kalanlar (!), alık alık/cin gibi bakanlar yine bir arada. Alınan yol hesaplanıyor. Sevsek de sevmesek de brokolinin gücüyle zihinler, kahvenin gücüyle gözler açılıyor. Deadline belirlenip şevkle çalışmalar sürüyor. Arada kulisler, kızanlar, çoşanlar, somurtanlar, şımaranlar (!)...

İki gün sonunda inanılmaz birşey: Çalışan bir sosyal medya projesi, PR&Marketing planı yapılmış, iş modeli, finans planı aşağı yukarı oluşturulmuş, grafikleri&yazılımı kütür kütür karşımızda... Yahu basın bülteni, webadresi, beta sitesi, üç boyutlu animasyon reklam filmi bile hazır! "Nasıl olur?" derdim orada olmasaydım. E biraz da gururluyum, o ekipte az çok tuzum var.

Hani şakaydı? E yönetim kurulu da seçildi. Hisse sertifikaları basılıyor, İngiltere'de limited şirketi kuruluyor... Hatta ötesinde türlü entrikalar, kavgalar, kaprisler, küsmeler, barışmalar yaşanıyor: Tam bir iş dünyası simülasyonu.


Trendomedia'nın ortağı iki Türk (Ferit Demir ve Şaban Daşgın) ta Almanya'dan bu işi organize etti, yerli yabancı (ama Türk kökenli) sponsorlar desteğinde muazzam bir iş başardı. Ardından da müjdeyi verdiler: İzmir ve Ankara ayağı da olacak. Üstüne İstanbul'da yenileri düzenlebilir.

Kazanılan tecrübeler kullanılır ve sistem iyileştirilirse harika modeller, girişimler çıkacak. Umuttan çok daha fazlasını sağlayan ve bu atmosferi yaşatan o 50 yeni arkadaşıma, organizatörlere, destekleyenlere, Kadir Has Üniversitesi Ekonomi Kulübü'ne bir kez de buradan teşekkür ederim.

Resimler: http://www.sinanata.com
Basın Bülteni http://on.girisimgunleri.com/gg_bb.doc
Etkinlik hakkında:

http://www.girisimgunleri.com
http://www.abvizyonu.com
http://www.maxihaber.net

Hiç yorum yok: