28 Ocak 2010

Ada: Zombilerin Düğünü

Uzun süredir beklenen "Ada: Zombilerin Düğünü" filminin Zombieland'den sonra çıkması, ister istemez bir kıyaslama durumu yaratıyor.
Yerli malı zombi filmimizin 'korkutacağım' diye bir iddiası yok genel itibarıyle. Özel kısımlarda da korkutamıyor zaten. İlk yarıdaki bol bol gençlik muhabbetleri/geyikleri izleyip gülüyoruz (yarılma tadında değil ama, gülüyoruz işte). İkinci yarı biraz daha kısalıyor bu eğlenceli geyikler. Sıkan 'gerilmeye/korkutmaya çalışma' sahneleri var. Sonu biraz anlamsız. Anlamsız bazı sahneler uzun tutulmuş, a birçok konu es kaza açıklanmadan geçilmiş. "Hani o kadar adam, uzun zaman çalışmış, bunları gözden kaçırmış olamaz dediğiniz yerler oluyor"; vardır belki bir bildikleri, ama ben bilmiyorum :)
"Komedi/korku hadisesi nasıl yapılır"ın adeta bir dersi olan Zombieland yanında belki yerellikle sıyrılacak bir film vizyona giriyor bu hafta. Listenizdeki "must see"ler tükendiyse izlenebilir.
Bu arada isimde öncelikli olan "Ada" kelimesi "acaba başarı gelirse devam filmi de mi olacak?" şeklinde bir soru getiriyor aklıma.

Hiç yorum yok: