5 Mayıs 2009

Üniaktivite Buluşmaları İstanbul

Ev sahibi olmanın verdiği sorumlulukla, erkenden Üniaktivite ofisinden çıktık ve Profilo Alışveriş Merkezi’nde Üniaktivite temsilcileriyle buluştuk. Genel gidişatı konuştuktan sonra hazırlıklarımızı tamamladık ve üyelerin gelmesini beklemeye başladık.

Sağolsun ana sponsorumuz Mynet bize gayet şık yaka kartları hazırlamış. Tanışmayı kolaylaştırmak ve “ah benim isim hafızam pek zayıftır, adın neydi?” diyaloglarını bertaraf etmek için bunları da yakalarımıza taktık.

19:00’a doğru insanlar gelmeye başladığında, biz çoktan Schiller’s’in lezzetli kahvelerinin ilkini bitirmiştik. Ama o elde tutulmayan –sıcaktan dolayı-, uzun meyve suyu bardaklarıyla kahve içmek hiç keyifli değildi. Cık cık, mekana da söyledim; düzeltiniz azizim olmuyor böyle :)

Sakarya Üniversitesi’nden, Uludağ Üniversitesi’nden bile gelen yeni arkadaşlarımız oldu. Tanıştık, muhabbetler ettik. Belki yeni iş birliklerinin temelleri atıldı. Aramızda AU Danışmanlık, Coproline, Genç Gelişim Dergisi gibi şirket temsilcileri de vardı. Öğrencilerin sorularını yanıtladılar, kulüplere destek sözleri verdiler.

Yıldız İşletme Kulübü’nden Şevket Kariyer Günleri, Yılın Yıldızları, CVni güncelle, Ekmek Arası Kariyer aktiviteleri anlattı. Yine Yıldız’dan Samet ve Mert, Kalite Verimlilik Kulübü’nü tanıttı. Kırka yakın yıllık aktivite ile gerçekten takdiri hakketiyorlar. O gün bile iki söyleşiden çıkıp gelmişlerdi.

Emrah, Sakarya Üniversitesi Endüstri Kulübü faaliyetlerinden bahsetti. Deneyimlerimiz Endüstri Mühendisleri, 11 hafta boyunca sürmekteymiş. Üç günde 3500 kişilik yoğun organizasyonlar yapıyorlarmış.

Marmara Üniversitesi’nden Melih, şu sıralar yoğun olarak çalıştıkları Thinker & Talker aktivitesinden bahsetti. Dört gün boyunca gündüz eğitim, gece eğlence şeklinde sürecek Marmara Community organizasyonunun biletleri de Üniaktivite desteğiyle Biletix’te.

Uludağ Üniversitesi’nin dört yıllık kıdemli üyesi Mert, yoğun programlarından bahsetti. Önümüzdeki hafta kendileriyle Bursa’da detaylı olarak görüşeceğiz. O zaman tekrar aktarırım.

İTÜ Yapısal Tasarım ve Yarışma Kulübü’nden Görkem ve İbrahim de faaliyetlerinden bahsetti. Bu sene 4-5 Mayıs’ta yaptıkları seminer organizasyonu rektörlüğün de isteğiyle şenliklerle birleştirilmiş. Böylece sabah seminerlere katıldıktan sonra akşam Manga ve Tarkan dinleyebileceğiz harika bir organizasyona imza atacaklar.

Son röportajdan sonra kameranın şarjı bittiği için maalesef daha fazla arkadaşla röportaj yapamadım. Ama ilerleyen zamanlardaki buluşmalarda -söz- daha tedbirli olacağım :/

Ankara buluşması da 2 Mayıs’taydı. Ben gidemedim. Güray Bey’den aldığım bilgiye göre, o da gayet keyifliymiş. Umarım bir sonrakine gitme şansım olur.

Önümüzdeki buluşmanın gündemi “Bilişim”. Bilgi ve iletişim dünyasıyla aslında hepimiz ilgiliyiz. En nihayetinde Üniaktivite’yi takip ediyorsunuz :) Bu yüzden başta Bilişim Kulüpleri olmak üzere gelmek isteyen herkesi bir sonraki buluşmaya bekliyoruz.

Hiç yorum yok: